Tuesday, 20 December 2011

Akhirnya.......

Akhirnya..............................

Aku punye portfolio untuk 1CiTiZEN dah siap....walaupun aku tengok sample-sample portfolio yang lain memang cangih-canggih dan mantop-mantop tapi aku bersyukur coz aku berjaya juga menyiapkan portfolio aku yang x seberapa tu.....

Nak tau aku buat aper??????????
Aku buat slide show jer...gune powerpoint je yang ader kat dlm laptop tu....buat sesimple yang boleh...nak buat yang 'DABOOM' memang x la kan.....maner der mase aku nk menggodek photoshop, paint tu sume.....sistem aku tu pun masih terkandas lagi.........so,kire pkai powerpoint ni cukup baik la weh.......

Ape tajuk portfolio aku tu???? tajuknya "USE OF MOBILE PHONE"......

Perisian dalam tu mcm biasa la...semua orang pun tahu kan....aku buat ape etika ketika menggunakan mobile phone kite tu......kat maner kite x boleh nak gune phone kite tu...sbgai contoh jangan bwk hanphone kite tu p nengok WAYANG....buatnya tetiba phone kite berbunyi mau mengamuk org dlm cinema tu...dah la tgh scene sedey...terus x jadi sedey....jadi MARAH......

Lagi satu...jangn guna hanphone mase lecture tgh ngajo kat depan......termasuklah aku sekali..time study dulu, aku pun ader gak text ngan kengkawan....ngan kengkawan sebelah pun aku text..takut kantoi ngan lecturer kitorang berbual...hahaha.........dah aku bosan duk dlm claz tu...mcm masuk telinga kanan kuar telinga kiri....lebih-lebih lagi bile time subjek PDE...serius aku ngantuk weh..so,nak hilangkan ngantuk, aku main la game dlm handphone tu atau pun text kengkawan....HAHAHA....

Kengkawan jangan ikut tabiat buruk aku ni....Nanti x fokus ape yang lecturer ajar kat depan...Tapi kalau sesekali nak buat tak aper....HIHIHI.......

Ikutkan banyak jugak tempat kite x boleh guna handphone dengan sesuka hati mak kite...lebih-lebih lagi janganlah korang text or answer ur call bile korang tengah driving...memang saja cari nahas lah korang....ini akan menyebabkan ACCIDENT!!!!!!...........

Apa kengkawan???

ACCIDENT!!!!!!

Kalau korang je yang terlibat dalam kemalangan tu xper la jugak...Ini kalau dah melibatkan orang lain 4 sure ini akan jadi satu problem yang sangat BESAR....so, jangan sesekali gune handphone masa korang tengah DRIVE....

INGAT TU.....................

Disini aku selitkan jugak satu video untuk tatapan dan renungan kita bersama...................

Apa yang korang rase bile nengok video ni....???SERIOUS rase seriau kan....???
Ini la padahnya bile kite menyalahgunakan teknologi yang ada......tak pasal-pasa kite kehilangan orang yang tersayang...bukan takat kite je kehilangan orang yang tersayang...orang lain pun hilang orang yang dorang sayang disebabkan kecuaian kite........

So, renung-renungkan la yer..................dan Selamat Beramal....:)

Ini semua aku dapat daripada program 1CiTiZEN yang aku pergi next week.....SV aku la yang suruh pergi. Walaupun pada mulanya berat hati aku nak bangun pagi dan malas nak mandi di kala orang lain tengah syok diulit mimpi aku terpaksa gagahkan jua kaki ku ini ke bilik air...bersihkan diri.......

Bile aku sampai program tu aku mule rase bosan...tapi lama-lama aku jadi suka......banyak bende yang aku tahu pasal teknologi....khasnya pasal cara kite mengaplikasikan penggunaan internet tu sendiri.......bijak ke tak kite handle teknologi ni.......

Kirenya aku puas hati dapat pergi program ni....TERIMA KASIH pada DR FATIMAH SIDI coz bagi saya peluang join program ni......SIJIL dapat ILMU pun dapat....

Banyak benonye aku nk story pasal program 1CiTiZEN ni....maybe dalam entry akan datang aku story banyak lagi pasal ni........HEHEHE.....

aku nak sambung buat sistem pulak....kesian sistem aku tu xder orang layan die.....

Daaaa......................

No comments:

Post a Comment