Sunday, 22 April 2018

Self Reward - Ice Fruit Bucket

Perghh..lame giler tak update blog aku ni. Bersarang dah. Last entry hari tu pun story pasal crush aku dah kawen. Uhuk..uhuk..Sedey. Tapi buat ape lah nak bersedih kan. Doakan yang terbaik untuk si dia itu lebih bagus dan afdhal.

Sekarang dah bulan 4, lagi berapa hari jer nak masuk bulan 5. Cepatkan masa berlalu. Dan lagi berapa hari jugak kita bakal menjalani ibadah berpuasa. So, dalam bulan 4 ni aktiviti aku penuh setiap minggu. Bulan ni saja tengok wayang 4 kali. Hahaha. Tahulah bujang. Single mingle lagi. Tak ada orang nak marah. Hikhik.

Okay lah. sempena bulan kelahiran aku bulan ini, aku nak self reward lah diri ini dengan Ice Bucket yang dulunya tu heboh diperkatakan. Diviralkan. Aku ni, fenomena ice bucket dah berakhir baru sibuk nak pergi. Bukan apa, kalau awal-awal ni sure punye lah ice bucket ni penuh dengan orang. Beratur sampai ke dua tiga buah kedai. Idakler aku nak menunggu panjang. Baiklah aku tunggu fenomena ice bucket ni habis barulah aku beriya-iya pergi.

So, nak dijadikan ceritanya tarikh 09 April 2018 menjadi tarikh keramat aku mengakhiri ke"craving"an aku terhadap ice bucket. Aku pergi dengan budak-budak opis aku, Intan, Fudzla dan jugak Lydia. Kebetulan pulak aku dan Intan berpuasa ganti hari terakhir hari tu, so apalagi buke pose aiskrim ko jah.

Ice Bucket ni ialah ais krim yang diletakkan di dalam bucket aka baldi. Tapi bukanlah baldi buat letak baju kotor tu. Lebih kepada satu balang kaca yang besar dan tinggi. Pastu letaklah aiskrim banyak2 kat dalam tu. Sedapnye..Nyumm..nyum...

 Ice Fruit Bucket
RM29.90

Macam ni lah rupe si Ice Bucket tu. Nampak menggiurkan?? Yang ni kitorang amik Ice Fruit Bucket. Sebab banyakkan buah-buahan dalam tu. Ada strawberry, kiwi, banana, anggur dan macam-macam lagi lah. Aiskrim kat atas tu aiskrim keladi. Sedap jugaklah. Tapi ada orang kata Ice Chocolate Bucket lagi sedap. Next time nak try yang tu lah pulak. Ice Strawberry Bucket pun nampak menggiurkan. Hehehe..Ketiga-tiga harga ice bucket ini ialah RM29.90 sahaja. Boleh di makan dalam 4 ke 5 orang makan.

Tak teramik pulak picture menu ice bucket yang lain disebabkan masin-masing tak sabar nak melahap. Hahaha. 


Amboi..Kembang kuncup hidung tu Fudzla oii.. Sabo..sabo..


Mereka yang sama-sama meraikan hari kelahiran aku. Nampak tak ada kek disitu. Kek itu didatangkan khas oleh Fudzla dan Lydia.


 Thanks Fudzla dan Lydia, beli jugak kek untuk akakmu ini. 😊😀


Kitorang bukan je makan aiskrim tu jer. Dah dari siang tak makan, haruslah kene makan makanan nasi jugak. So, pilihan kami berempat untuk makan malam selain Ice Fruit Bucket ialah nasi lemak. Harga nasi lemak ini tak silap aku RM9.90 termasuk ais lemon tea. Ayam goreng tu pulak Lydia yang belikan kat AEON mall.


Bagi korang yang nak merasai mencuba makan aiskrim dalam bucket boleh lah ke Ice Bucket Restaurant yang terletak di dalam AEON MALL SHAH ALAM ni. Dibukak pada pukul 10 pagi dan tutup pada pukul 10 malam. Kalau pergi waktu la ni memang dah tak ramai orang dah pun. Orang duk teruja kat benda lain pulak. Hahahaha...

Bye..bye..see you next posting..:)

No comments:

Post a Comment