Monday, 23 April 2018

KTMB SkyparkLink Run 2018 - 15 April 2018 -

Yus berlari semula...

Pada tanggal tarikh 15 April 2018, aku dan Ug ikut sekali lagi acara larian. Larian kali ini dianjurkan oleh Keretapi Tanah Melayu Berhad, bertempat di ibu pejabat KTMB. Fee untuk larian ini ialah RM50 untuk Fun Run 5KM. Itu jer jarak yang termampu setakat ni. Lebih kepada nak panaskan badan, explore KL dengan berjalan. Hahaha. 

Bab memperabihkan duit beri je lah pada aku ni. Hahaha...


Macam biasa, hari Sabtu tu amik race kit dekat Wisma OCM yang bertempat di Jalan Hang Jebat. Gigihlah hai meng"google" cara-cara nak ke Wisma OCM. Mengikut uncle Google, disuruhnya kami naik LRT hingga ke Hang Tuah dan jalan kaki selama lebih kurang 10 minit ke Jalan Hang Jebat. Tapi kalau nak tahu, Wisma OCM tu memang betul-betul dekat dengan stesen MRT Merdeka. Kalau tahu awal-awal memang aku ngan Ug dah naik MRT dan turun di Merdeka stesen ni. Uhuk..uhuk..Sabo jer lah. Tapi di sepanjang jalan tu aku dapat lah tengok Stadium Negara. Berhadapan jer dengan Wisma OCM tu.

Amik race kit then jalan-jalan kejap Mid Valley. Malam tu aku tidur semalam kat rumah Ug. Pagi tu kami bergerak naik LRT nak ke ibu pejabat KTMB. Dari LRT Taipan kitorang turun ke KL Sentral dan naik pulak komuter ke stesen Kuala Lumpur. Dekat sangatlah dengan tempat larian bermula. Flag off untuk 5KM ialah pada puku 7.50 pagi. Aku dan Ug tamat larian pada pukul 8.45 pagi macam tu..
Dah namanye fun run kan. So, larilah dengan fun. hahaha. So, time berlari tu apalagi bergambo lah disepanjang jalan.


Yang agak mengecewakan organizer tak dapat nak menyediakan medal pada hari yang telah ditetapkan disebabkan oleh masalah teknikal. So, lepas larian tak ade lah acara gigit-gigit medal. hahaha. lepas je amik refreshment memasing, then aku dan Ug terus balik. Penat wei..

Medal pulak akan dikurierkan oleh pihak penganjur nanti. Tunggu jugak ni bile AJK die nak call aku. Huwa..huwa..huwa..No comments:

Post a Comment