Tuesday, 11 November 2014

Ke Hatyai Ke Kite!!!!

Yer...En3 untuk bulan ini, bulan November...Mak aiii..cepat betul masa berlalu pergi...Dah masuk minggu ke dua bulan November..Lagi 2 minggu lagi dah bulan Disember...Hampir berakhir sudah tahun 2014...Hehehe....

Ya...Untuk tahun depan..apa plan selain dari melancong ke Korea (tiket belum beli lagi ni..sobs..sobs..)? Ya..kami akan ke Hatyai, Thailand. InshaAllah..pada bulan January 2015, 09. Hari tu hari Jumaat..After kerja..siap2 mandi..kemas apa yang patut..malam tu baru bergerak ke KL Sentral..Kite melancong ke Hatyai dengan menaiki keretapi jerr....Senandung Langkawi...Tapi belum beli tiket lagi ni..Tiket akan keluar bulan 12 ni...sebulan dari tarikh bertolak...(Hari tu g tanya kaunter tiket Keretapi Tanah Melayu)

Siapa je yang pergi????  Kami akan pergi dalam berkumpulan..Biarlah ramai sikit..baru lah best kan...Aku, kak Haiza, kak Hanis, kak Dayah, Norma, Watif, kak Ami, Aisyah..dan mungkin juga Farah..new housemate kitorang..Errmm..8 orang..okayla tu kot...Tiket keretapi kene beli secepat yang mungkin. Kami prefer untuk beli tiket yang ade katil...Lame tu perjalanan dari KL Sentral ke Hatyai..Lebih kurang 12 jam rasenye...Mau berkematu punggung kalau duk atas kerusi je...Kalau amik yang katil boleh lah kot nak tido2...baring2...

Yok kite survey ape yang ada kat Hatyai tu....


 Nak try la naik salah satu public transport yang ada kat Thailand ni iaitu dipanggil Tuk-Tuk...

 Wah....beg tangan..BLINK..BLINK....syurga membeli belah....

 Ini rare...serius la..ade plak ketapi leh lalu dekat tempat2 orang berjual beli....Ehh..betullah tu rail ketapi..orang yang meniaga kat rail ketapi ni yang dasat...

Apa name bende ni ekk..ye..kereta cable...wpun kat Malaysia ni pun ade kereta kabel nak jugak naik yang kat negara orang ni..hahahahahaha....

Actually..aku x tahu ape yang menarik yang ada kat Hatyai, Thailand. First time nak pergi ni...So, aku harap parents aku dapat bagi green light aku ke sini..Kalu tak frust tertonggeng lah aku kan...huhuhu...

So, inshaAllah...ent3 awal tahun depan aku update trip aku bersama dengan geng-geng rumah melancong ke Hatyai, Thailand...Yeehhaa...SAWWADIKAP.!!!!

No comments:

Post a Comment