Sunday, 13 March 2016

2nd Time Broga Hill...

Assalamualaikum....

Aku naik Broga lagi....yuuhhuuu....kejap je rase naik semalam...tup..tup..dah sampai atas...kacang jer lah Broga tu. Hahahaha....

Kisahnye begini, jumaat yang lepas Amy ajak aku ngan Norma jog atau naik mane2 bukit. Next 2 weeks aku ngan Amy nak naik Nuang. Tak buat pape persediaan pun ni. So, decide la nak up kan sikit stamina tu. Kang tak pasal-pasal pancit plak tengah mendaki nanti. Amy tu aku tak heran lah. Die tu stamina hebat. Aku ni haa....x tau lah g mana dong nanti. Hahaha....

K, berbalik semula pada plan Amy tu...mulanya aku kate aku x dpat nk join ape2 weekend ni sebab aku dah janji ngan kak dayah nak ikut die balik kampung. Tapi last minute cancel sebab tak muat kete. Kahkahkahkah....so, hari Jumaat tu aku terus wassup Amy ajak naik Broga Sabtu tu. Amy pun setuju. Yeahhh....so, aku, Amy, Aisyah, Uji dan Along same-same naik Broga.


                                                              We Made It To The Top.... 
 

Bapak lah ramai orang Sabtu tu. Kene stop kejap sebab nak tunggu dorang semua turun. Alhamdulillah...kitorg sampai puncak dalam pukul 10 pagi. Alhamdulillah, Aisyah dan Uji berjaya jugak naik. Boleh tahan gak stamina dorang tu. Tapi aku lebih risau kat Aisyah..aku ni kan ade sejarah ngan die. Kang pengsan tengah naik tu x ke nyaya nanti. Hahaha...

Alhamdulillah, stamina aku pun boleh tahan baik setakat ni. In sha Allah, okay dah kot nak naik Nuang nanti. Hahahaha....yakin jer ko kan...

Tapi sayang seribu kali sayang, Broga sekarang dah tak seperti Broga yang aku naik dulu. Time aku naik dulu cantik gilerr kot Broga. Hijau jer. Aku excited giler kot dulu. Tapi la ni Broga dah kuning. Pastu panas giler kat atas tu...cuaca panas sangat kot. Tu yang daun-daun, lalang-lalang jadi kering. Jadi kuning. Kitorang sempat lunch nasi lemak kat atas tu. Aku bagi nama Nasi Lemak Puncak Broga. Hahahaha....

                                                          Nasi Lemak Puncak Broga...

Dalam pukul 12 kitorg gerak turun. Pekena ayaq kelapa sat pastu terus balik. Before tu hantar Along balik Putrajaya dulu pastu terus balik Subang. Dah x kisah pasal lunch dah. Rasa nak balik nak tidoq je. Ngantuk giler kot. Sampai-sampai rumah jer aku mandi pastu tidoq sat. Bestnyeeee....

Tapi best gak lah naik Bukit Broga kali ni. Untuk beginner amatlah sesuai. Trail die takde lah mencabar sangat. Senang je..budak kecik pun boleh naik. Ini kan lagi budak besar...hohoho...


Broga..Dulu dan Sekarang





No comments:

Post a Comment