Tuesday, 1 May 2018

Review Movie : Rampage 18 April 2018

RAMPAGE.. Apa itu rampage?? Amukan, mengamuk, pemberontakan, rasukan atau yang seangkatan dengannya. Tapi maybe lebih kepada amukan kot. Amukan siapa? Amukan haiwan-haiwan ganas. Hehehe.

1st time aku tengok movie ni aku rasa nak panggil si Ultraman lah pulak. Sebab apa? Sebab Ultraman kan kerjenye menumpaskan makhluk asing yang besar giler ni. Manusia biasa tak terlarat rasanya nak bunuh. Hehehe. Dalam wayang duk tertanya-tanya awat Ultraman tak ada dalam ini cerita. Wahai si yus oii, diingatkan ye ini bukanlah cerita Ultraman ye.

Serasanya ramai orang diluar sana menyukai movie ini. Lebih-lebih lagi movie ini dilakonkan oleh Dwayne Johnson atau lebih dikenali sebagai The Rock. What's the rock is cooking!!! Selepas kejayaan beliau dalam movie Jumanji, The Rock muncul dengan filem baru beliau yang bertajuk RAMPAGE. Jangan tak tahu ye, aku tengok Jumanji sampai tiga kali okayy.... Hahaha.

Kitorang plan tengok Rampage pada 18 April 2018, hari rabu pukul 7.55 malam. Tengok dengn sape? sape lagi kalau bukan dengan budak2 opis. Nak tengok ngan pakwe, pakwe takde lagi. Huhuhu. Aku tengok Rampage ngan Lydia, Intan, Ug dan Nabila. Dan juga kawan si Nabila, Lina. Kitorang tengok kat GSC Summit USJ. Kitorang masuk pawagam selepas 30 minit filem bermula. Sebab apa? sebab kami melunaskan dahulu tanggungjawab kami kepada Yang Maha Esa dulu. Solat Maghrib lah. Dulukan yang wajib. Barulah dapat tengok dengan hati yang tenang. echewahh...

Aku teruskan kepada pendapat personal aku tentang filem ni. Filem yang berunsurkan fiksyen. Agak ganas dan x banyak unsur humor. Penuh dengan aksi2 yang boleh tahan ganas lah. Hahaha..Tapi tetap menghiburkan. Sebab ape? sebab ade si George. Seekor gorilla albino yang dijaga oleh Darwis Okeye. Betul ke tidak watak si The Rock ni. Hahaha. Nak dijadikan cerita, si George ni berubah karektor. Semakin lama die jadi semakin besar. Membesar bagaikan seekor raksasa. Jadi lebih agresif dan sangat ganas. Nak tahu kenapa? Kene lah tengokkan. Hehehe. Pulak tu ade lagi dua ekor haiwan yang lain yang jadi mangsa eksperimen mutasi ni. Seekor serigala dan seekor aligator. Humakkaii, ganas sungguh depa ni. Habis semua orang nak dibahamnya. Habis bangunan nak dimusnahkan. Kalau x dibanteras habislah satu bandar Chicago tu.

Dan disebabkan itulah, Okoye dan Kate, seorang engineer genetik kene berusaha untuk membanteras dan menghentikan ketiga-tiga ekor haiwan ni dari terus mengganas. Nak tahu, camne depa berjaya menghentikan keganasan haiwan2 ni??? Apalagi, p lah tengok. Hahahàhaha....

Agak-agak berjaya tak dihapuskan serigala dan aligator gergasi ni?? Apa jadi dengan George? George mati tak? Ada part sedih tau. Kesiah George. Kitorang menangis kot kat part George berjaya membunuh serigala dan aligator gergasi tu. Sedih. Berlinang air mata aku. Dorang pun nangis wei. Budak sebelah aku pun wei. Aku rasa pakwe die pun nangis weii. Hahahahaha...

Yang penting, George tak mati okay. Yeayyy...camne George tak mati? Die kembali ke ke sifatnye yang asal ke? Kene lah tengok filem Rampage di pawagam berhampiran korang. Hahaha..

Untuk filem Rampage ni aku bagi 8 bintang. Sebab George comel gilerrr...dan sweettt sangattt.. Hehehe...




2 comments: