Skip to main content

Virtual Run 2019 : Run To The Moon

yeehaa!!! Medal Run To The Moon dah sampai dah. Sampai pagi tadi benonye, tapi pelik awat tak de sape panggil aku. Rupe-rupenye uncle Bala yang ambil dan simpankan untuk aku. Dia ingat aku tak datang opis hari ni.


Comel je medal nye. Ade 3 koleksi medal untuk dikumpul sebenarnya. Run To The Moon salah satunya. Fee cume RM35. Penghantaran adalah percuma dan aku dapat jugak sticker dan keychain. Hari tu aku join 3KM jer. Berjaya buat dalam masa 29 minit. Aku buat sebelum nak balik raya cina hari tu. Aku berlari kat taman hutan bandar ni jer.

Next virtual run aku Winter virtual run. Tapi buat 5KM sebelum 12 Feb ni. Esok atau weekend ni aku kene tamatkan larian. Aku sekarang rajin sokmo join virtual run ni. Heehhehe...Okay lah, pembakar semangat katenye.






Comments

Popular posts from this blog

Hiking Suka-Suki Ke Bukit Gasing

Tiga minggu yang lepas, aku dan kawan-kawan plan nak hiking Bukit Gasing pulak. Bukit Gasing terletak di Petaling Jaya, Selangor. Antara tempat yang berhampiran kawasan bukit ini ialah Bukit Kerinchi, Jalan Gasing, Jalan Templer, Bandar Baru Petaling Jaya, Kampung Pantai Dalam, Pantai Dalam, Petaling Lama, Taman Bukit Angkasa dan lain-lain lagi.
Berdasarkan pencarian melalui Google dan juga blog individu, terdapat 3 starting point untuk kita start memanjat bukit ini.
1) Melalui Jalan Gasing (Main Entrance) - Landmark: Berhampiran kawasan perumahan golongan elit dan bila masuk ke dalam lagi, korang akan jumpa signboard "Selamat Datang ke Hutan Pendidikan Bukit Gasing".

Tetapi diingat, parking space teramatlah limited di sini. Bukan sahaja limited, tapi memang tak ada langsung kot proper parking space. Korang kene park jer kereta korang dekat tepi-tepi jalan. Nasib tak baik, turun-turun jer dari mendaki korang dapatlah love letter from MPPJ tersangkut kat wiper kereta tu. Ham…

Misteri Dilaila ada 2 ending????

Perghh, apa yang tengah kecoh sangat kat laman sosial sekarang ni korang??? 
Elehh, aku dah tahu dari last week lagi. Hahaha. Ni semua pasal filem terbaru arahan Syafiq Yusof lah. Yang bertajuk Misteri Laila. Filem ni kecoh sebab dikatakan mempunyai 2 ending yang berbeza. Fuhh!! Bukan biasher..biasher ni. Hahaha. Aku tahu awal dah sebab aku dah baca review filem ni kat blog Hanshanis. Dia dah buat review untuk kedua-dua versi ni pun. 
Cer korang usha blog bro ni : http://www.hanshanis.com/2019/02/review-filem-misteri-dilaila-versi-1.html
Dalam blog bro ni ada jugak dia bagi hint macam mane kita nak tahu yang sedang kita tonton tu versi 1 atau pun versi 2. Aku sendiri pun belum tengok cerita ni lagi. So, tak tahu nak komen ape.
Filem dibintangi oleh Zul Ariffin, Elizabeth Tan, Sasqia Dahuri, Dato Rosyam Nor dan Namron ini mengisahkan tentang pasangan suami isteri, Jefri (Zul Ariffin) dan Dilaila (Elizabeth Tan) yang bercuti di sebuah banglo di Bukit Fraser. Ketika menginap di banglo terseb…

KELIP-KELIP KAMPUNG KUANTAN, KUALA SELANGOR

Assalamualaikum...
Pada tanggal 29 Julai yang lalu, yus dan rakan-rakan lain sama-sama plan nak tengok kelip-kelip sebagai aktivit hujung minggu kami. Dah lama sangat nak plan ke sini sebenarnya cuma tak berkesempatan lagi. Dah bila Amy mengajak, apalagi terus je yus ON. Hehehe.
Ini kali pertama yus nak tengok kelip-kelip yang katanya hanya ada dua tempat je kat dunia ni iaitu Brazil dan di tanah air yus sendiri, Malaysia. Bangga tak agak-agak??? Hahaha.
Mestilah bangga kan. Tak payah susah-susah nak travel ke Brazil semata-mata nak tengok kelip-kelip ni. Kat Malaysia sendiri memang dah ada.
Tempat tarikan pelancong ini terletaknya di Kuala Selangor, di sebuah perkampungan yang dinamakan Kampung Kuantan. Bukan Kuantan kat Pahang tu tau. Kampung Kuantan, Kuala Selangor. Hihihi.
Hari Sabtu tu yus kerja sampai pukul 1 petang. Biasalah, kalau hari Sabtu jatuh pada minggu ke lima, Revongen memang wajib bekerja. Jadinya, Amy pick up yus kat rumah around pukul 5 petang macam tu then terus …