Sunday, 2 June 2013

Sony Experia E - Rebat 200

Akhirnya, aku telah berjaya memiliki sebuah smart phone berkat rebat 200 yang aku terima dari kerajaan...chewah, skema betul ayat..hahaha.....

Jauh betul aku mencari smart phone ni..SONY EXPERIA E....dekat Setia Walk sane tu...ditolak ditambah smart phone ni aku beli or tambah duit dengan harga 200+. termasuk topup 30 ringgit. harga asal smart phone tu RM499...hehehe..mak ngan ayah tak tahu lagi ni aku beli hanphone lagi...hahaha....

Bile pegang smartphone ni aku betul2 rase kekok...hahaha..handphone yang pernah aku ade, yang paling canggih pun Samsung Champ tu aje...ehh..ehh..

Sambung balik....
Dapat jugalah merasa ade smartphone. Samsung Champ tu bukan tak smartphone..smart juga tapi tahap ke'smart'an die tu agak kurang lah...tapi walau apepun Samsung Champ tu telah bersam dengan aku hampir setahun tau dan Cham itu pemberian ayah aku tau...sayang giler tu..hehehehe...

Barbalik pada Sony Experia yang baru aku beli ni..function yang ade dalam smartphone ni pun okey2 lah...boleh surf internet, boleh whatusp, main game. macam juga smartphone2 yang ade kat luar sane tu. Gambar pun boleh tahan cantik. boleh lah. 3.2 mega pixel..aku kan suka ambil2 gambar ni..hahaha...smartphone ni juga memory dah ade 2G dalam tu. setakat ni aku dah download 4 jenis game..saje..suka2...whatups..wajib tu..jimat kredit..dengan we chat..tapi aku stil merangkak nak gune we chat tu...macam culture shock la pula gune smart phone ni..hahaha...

eh..eh..boss aku dah  masuk..sambung nnti...

No comments:

Post a Comment